A

Seizoensreizen

Voor elk seizoen een reis

“Deze reis geeft me een opening voor een heel eigen leven.
Ik laat onzin, peinzen en het aanpassen aan anderen hier achter.”

Barbara, deelnemer 2019

Vier reizen
Vier seizoenen
Vier windrichtingen
Vier kernvragen.

Ieder seizoen neem ik je mee op een reis.

We gaan grenzen over, ver weg en dichtbij. Om je eigen grenzen te leren kennen en weer terug bij jezelf te komen.

Voorjaarshike Vol energie op pad in Engeland (België of Nederland)
Zomertrektocht Ontspannen op het water in Zweden (Nederland)
Najaarsexpeditie Verstillen in de Zweedse bossen
Winterretraite Uitrusten in de bossen van Duitsland (België of Nederland)*

*Afhankelijk van inreisbeperkingen hebben we meerdere opties staan om de reizen in ieder geval door te laten gaan.

Vier buitengewone reizen

Het leven met de seizoenen, middenin de natuur, helpt om ons eigen natuurlijke ritme te volgen. Het ritme dat bestaat uit ideeën die het daglicht voor het eerst zien, ongerept en kwetsbaar (lente). Die we vorm geven, creëren, manifesteren en tot volle bloei zien komen (zomer). Om de vruchten te plukken van dat wat geweest is, bij te schaven en los te laten wat niet meer nodig is (herfst). Om vervolgens tot rust te komen, te verstillen en weer opnieuw te voelen wat er wakker wil worden (winter). Een continu, steeds terugkerend proces, waar elke stap zijn eigen waarde kent.

Iedere reis staat er een kernvraag centraal die past bij dat seizoen. Daardoor volg je als vanzelf de stroom van het leven, verlies je minder energie en kom je moeiteloos in de flow van dat moment.

Ik heb een diep vertrouwen dat precies datgene gebeurt op deze reis wat jij nodig hebt. Als jij je verbindt met (een van) de vier grensverleggende reizen, dan word je het hele jaar door gevoed met avontuur, inspiratie en bezinning.

“Ik heb mezelf weer teruggevonden.
En kan nu loslaten dat ik het niet waard ben.
Ik ga met enorm veel inzichten en wijsheden weer terug naar huis”

Kristel, deelnemer 2019

De seizoensreizen zijn iets voor jou als jij:

  • Je meer verbonden wilt voelen met de natuur, maar makkelijk verdwaald raakt door alle prikkels van buitenaf.
  • Weet hoe belangrijk verstillen en loslaten is, maar het moeilijk vindt om daar ruimte voor te maken.
  • Al veel aan zelfontwikkeling hebt gedaan, maar het werkelijk voelen nog niet altijd lukt.
  • Voor een keuze in je leven staat en wilt ontdekken wat nou jóuw weg is.
  • Verlangt naar een diep gevoel van oké zijn met jezelf.

“Hoeveel ik ook wist over bij mijzelf blijven en het belang van goede zelfzorg, toch werd ik elke keer weer in een stroom van maatschappelijke verwachtingen meegesleurd. En vaak nam ik voor om mijn telefoon vaker weg te leggen, gezonder te eten, minder te werken, meer tijd voor mezelf te nemen en te kiezen voor wat mijn hart blij maakt; maar het lukte gewoon niet.

Totdat ik een week lang mijzelf terugtrek in de natuur. Even uitschakel en uitcheck en incheck bij mezelf.

De natuur brengt mij bij oordeelloosheid, dat helpt om tot rust te komen. De natuur voelt voor mij als thuiskomen, een warm bad van heling zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Met meer dan genoeg tijd, aandacht en rust die er nodig is. Dan voel ik mij thuiskomen in mijzelf. Vanuit daar maak ik de belangrijkste keuzes in mijn leven en kan ik makkelijker kiezen voor een gezonde manier van leven. Dan ervaar ik heel veel ruimte en vertrouwen in mijzelf.

Ik voel dat dit mijn weg is. Om mensen mee de natuur in te nemen. Terug naar zichzelf. De mogelijkheid geven om uit de gekte van de maatschappij te stappen en weer te voelen hoe rijk ons leven al is.”

~ Aljo Bril 

De plekken waar we per seizoen naar toe gaan, ken ik persoonlijk en heb ik met zorg uitgekozen voor onze reis, afgestemd op de energie van het seizoen. Het zijn plekken die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, als inspiratie om duurzaam met de aarde en onszelf om te gaan.

We hebben maar één fantastische planeet en ik vind dat we daar zuinig op moeten zijn. Net zoals we maar één lichaam hebben en ook daar goed voor mogen zorgen met een balans tussen beweging,  rust en voedend eten.

Het reizen met het openbaar vervoer helpt om te vertragen, om de tijd te nemen, te mogen ontspannen en jezelf te laten rijden. Op de terugweg helpt deze manier van reizen om een langzame en zorgvuldige overgang te maken naar de energie van de maatschappij.

De activiteit, omgeving en plek van de reis helpen met de centrale kernvraag die bij het seizoen hoort. Zo zorgt het hiken in het voorjaar in Engeland ervoor dat je met nieuwe energie stappen kunt zetten, het kanovaren in Oost-Duitsland om de zinderende zomer door je hele lijf te voelen, de wildernis van de Zweedse bossen in de herfst om los te laten en de stilte van de Duitse bossen om in retraite te gaan in de winter.

Alle reizen zijn verschillend en uniek, maar elke reis draagt bij aan het volgende:

  • Je voelt weer tot diep in je vezels wie je bent, waar je voor staat en wat jouw kracht is.
  • Je schakelt makkelijker, zit minder in je hoofd en meer in je gevoel. 
  • Je hakt moedig belangrijke knopen door.
  • Je hebt rust in je kont en helderheid in je kop.
  • Je ervaart dat je dingen kunt, weet en – bovenal – ook voelt.

“Deze week heeft mij bewustwording gebracht van mijn opgeslokte gevoelens
en hoe ik me daar weer mee kan verbinden.
Ik neem een gevoel van opluchting en een gevoel van doorpakken mee.”

Rinke, deelnemer 2019

Ik snap ook dat het spannend kan zijn om deel te nemen, zeker als je mij nog niet kent. Daarom heb ik voor een kleine prijs regelmatig door het jaar heen een kennismakingsdag. Hierin kun jij mij leren kennen en delen wie jij bent en in welk proces jij zit. We kunnen ervaren of we een klik hebben en of je de veiligheid voelt om deze reis te maken. Ik neem je mee in de ervaring, stem ik op je af en samen ontdekken we vrijblijvend wat past.

Kennismaking

“Aljo is écht een fijne man, ondanks dat ik minder goede ervaringen heb gehad met mannelijke begeleiders in het verleden. Hij heeft de capaciteit om je volledig heel te laten voelen, inclusief je wonden en onvolkomenheden. Iemand die vertrouwen uitstraalt, geduld en liefde. Hij is een prachtige schakel (geweest) in mijn levensproces.

Barbara van Oirschot, deelnemer 2019

Voorjaarshike: Vol energie op pad in Engeland 5 dagen wandelen in het ruige Northumberland
Zomertrektocht: Ontspannen op het water in Zweden 5 dagen kanoën van plek naar plek in de prachtige natuur van Zweden
Najaarsexpeditie: Verstillen in de Zweedse bossen 6 dagen in de wildernis in Midden-Zweden, waar wolven en elanden hun thuis hebben.
Winterretraite: Uitrusten in de Harz 5 dagen in een hut in het magische bosgebied de Harz.