A
26 tot en met 31 maart 2023

SoloQuest

"Het vaker écht in het nu zijn zonder me druk te maken over van alles, nog meer bewust te genieten van de natuur.

Af en toe gewoon even niks mogen doen en het gevoel dat ik er ook mag zijn."

Mandy, deelnemer 2019 & 2021

Op jezelf, volledig op eigen benen.

Alleen op pad, in alle stilte.

Middenin de natuur, het huis van vele dieren.

Tijdens deze reis is het bos ook jouw thuis.

Je voelt dat je tijd nodig hebt voor een levensvraag of een stuk verwerking dat nu op de achtergrond ruist. Er borrelt een groot verlangen in je dat nog niet helemaal helder is. Of misschien ervaar je dat je gemakkelijk teveel verantwoordelijkheid op je neemt en niet meer weet wat van jou is.

Of het voelt soms alsof je de last van de wereld op je schouders draagt en je afvraagt wat je er vanaf kunt halen en wat niet? Eerlijk gezegd weet je misschien niet eens (meer) hoe het is om alleen te zijn.

Je vraagt je af wie je werkelijk bent.

Tijdens een SoloQuest ben je een aantal dagen puur alleen bezig met jezelf. Zorgen voor en verwarmen van jezelf, door met gesprokkeld hout vuur te maken en je eten te bereiden. Je slaapt in de open lucht onder enkel een zeiltje. Het leert je hoe je duurzaam met jezelf en de wereld om je heen kunt omgaan. Het maakt ook dat je weer weet waar het om draait in het leven: in harmonie met de omgeving zorg dragen voor jou puurste zelf.

En dat kan spannend zijn.

Overweldigend ook.

En hoewel de hang naar avontuur en uit je comfortzone stappen groot is, voelt een tijd op jezelf in de natuur zijn wel als een next-level uitdaging.

Bijna niemand denkt direct: ‘Yes, dit ga ik doen!

Er is een groot commitment nodig met jezelf om deze bijzondere reis aan te gaan.

“Great things never come from comfortzones”

Author unknown

En juist die twijfel en onrust vind ik mooi! Want op dit moment start jouw avontuur al. Hier liggen al antwoorden op de vragen over jouw eigen richting en jouw eigen regie in je leven. Ontdek maar eens wat jou weerhoudt om deze intieme reis met jezelf aan te gaan. Wat is het meest uitdagend voor je? Welke beren op de weg zie je en welke zijn er werkelijk realistisch?

De totale rust, ruimte en tijd die er beschikbaar is tijdens de SoloQuest maken dat je in een versneld proces komt. Je wordt geconfronteerd met dat wat nog niet verwerkt is én hebt alle ruimte om je hier aan over te geven. Ook vragen zoals wie je bent en wat je hier te doen hebt krijgen volle aandacht waardoor antwoorden zich snel laten zien.

Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe de onrust bij aanvang en de spanning over het teruggeworpen worden op jezelf elke dag steeds meer plaats maakt voor een diepe rust. Ik zie de blik in de ogen van de deelnemer veranderen en na een aantal dagen is er een onverstoorbare rust en een krachtig vertrouwen aanwezig. Voelbaar tot diep in alle vezels.

“Orde komt tot stand door stilte, niet door denken.”

Krishnamurti

De mensen die op SoloQuest komen bij mij, zijn mensen met lef. Mensen die ondanks de spanning het toch doen. Omdat ze weten en voelen dat ze deze stap nodig hebben. Omdat ze weten dat oude patronen in de weg staan en belemmeren om een leven vol vervulling te hebben en zichzelf te zijn. Het zijn mensen die zichzelf willen uitdagen, die weten dat als het schuurt en je de confrontatie aangaat, het leven glans krijgt.

De SoloQuest is iets voor jou als jij:

  • De regie weer wilt ervaren over jouw eigen leven
  • Toe bent aan een kloppend verantwoordelijkheidsgevoel
  • Een diep gevoel van zelfwaardering wilt ontdekken
  • Je eigen beste vriend wilt worden
  • Wilt doen wat je te doen hebt
  • (Weer) jezelf wilt zijn

Hoewel we als mens energetisch met elkaar verbonden zijn, bestaat de kern van ons menselijke leven uit alleen zijn. Niemand anders kan jouw leven leven, omdat niemand anders jou is. Maar toch zoeken we vaak de antwoorden en invulling buiten onszelf en bij anderen. En die raken vaak niet de kern van wat voor jóu klopt. Door op eigen benen te staan en ten volste verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen leven, ontdek je weer jouw eigen weg. Je wordt weer je eigen beste vriend. Dan ontdek je dat je nooit eenzaam hoeft te zijn, omdat je altijd jezelf weet te steunen.

En hoewel je deze queeste in je eentje volbrengt, sta ik twee keer per dag tot jouw beschikking om je te ondersteunen. Enerzijds in praktisch opzicht om te zorgen dat je droog, warm en veilig blijft, maar anderzijds ben ik er om je proces te ondersteunen en je liefdevol te confronteren met wat je saboteurs doen. Om je zo te helpen vinden waar jouw eigen veiligheid en vertrouwen opgeslagen liggen.

Geen uitvluchten meer, maar aangewezen zijn op enkel en alleen jezelf, in alle stilte. De ervaring leert dat je in deze SoloQuest precies krijgt wat nodig is om los te komen uit de wirwar van emoties en gedachten. Zo krijg je door spontane ontmoetingen met dieren die dichtbij komen wijze lessen mee. Een kleurrijke kleine vlinder of een sierlijke ree die passeren. En misschien komt er zelfs een nieuwsgierige das even bij je vuur kijken.

De helende werking van de natuur en de dieren met al hun wijsheden helpen je weer in harmonie te komen met jezelf, zodat jij je weer sterk gecentreerd voelt in jezelf. Ik geloof dat als jij toestaat jouw pure zelf te ontdekken, te voelen en te zijn met alle menselijke emoties die daarbij horen, dat er een ongekende kracht vrijkomt die de weg wijst naar jouw meest vervullende leven.

“Dagen in mijn eentje. Ik had niet gedacht dat te kunnen overleven.

Het vertrouwen in mijzelf op zo’n manier weer teruggevonden hebben, is de hemel op aarde!”

Johan, deelnemer 2018

Bel me vrijblijvend om te ontdekken of dit iets voor je is. Dan nemen we ook alle mogelijkheden door zoals welke vorm (een trektocht of een verblijf op één vaste plek), welke regio (binnen- of buitenland) en periode (minimaal 3 nachten), zodat ik voor jou een offerte op maat kan maken.   

Je kunt dan ontdekken op welke manier de SoloQuest voor jou klopt, zodat je uiteindelijk met volle overtuiging kunt zeggen ‘Yes, dit ga ik doen!’

En mocht je één van de genoemde data niet kunnen, mail me gerust. Er zijn meerdere mensen die graag mee willen maar niet op de geplande data. Bij voldoende aanmeldingen gaan we op zoek naar een datum welke jullie allemaal past.

alt
Ik meld me aan

Boek deze reis en ervaar de vrijheid!