A

Wie ben ik?

Ik ken geen huis, maar wel een thuis. Al lange tijd leef ik niet meer tussen stenen muren, maar vind ik mijn huis op het water, in een yurt of ben ik op reis. Mijn thuis is in de natuur, waar dan ook. In Scandinavië vind ik de dichtstbijzijnde wildernis. De oorverdovende stilte waar ik intens van houd. Lapland voelt als thuiskomen en de outback van Australië brengt me bij een gevoel van ultieme vrijheid.

Jarenlang heeft het leven volgens verwachtingen van de maatschappij mij in een chronische overleefstand gezet. Het standaard gezinsplaatje en werken voor de hypotheek stuitte me steeds meer tegen de borst. Ik voelde dat het zo niet langer door kon gaan en gooide het roer om. Ik koos meer voor mijzelf, ging voor mijn missie om mensen mee naar buiten te nemen en zorgde al steeds beter voor mijzelf.

Tot ik in 2020 één dag na de bosweek wakker werd met ruis in mijn hoofd. Tinnitus. Dat beheerst mijn leven soms op subtiele wijze, soms hard, waardoor ik een tijd niet meer kon werken. Ik verloor mijn levenslust en grip. Maar ik weet dat dingen altijd met een reden gebeuren. En zo kwam het thema voor mijzelf zorgen nog meer bovenaan mijn prioriteitenlijst te staan. Mijn ruis is nu mijn graadmeter. Rust, zelfliefde en compassie mijn adagium. Ik ben van rust gaan houden en steeds meer van mijzelf. Het heeft me een ander soort stilte gebracht.

Vanuit mijn vertrouwen, innerlijke rust en een scherp waarnemingsvermogen faciliteer ik buitenweken en reizen; een omgeving voor een ieder die de natuurlijke verbinding met zichzelf weer wilt ervaren. 

Mijn werkwijze

“Ik heb een verfijnd evenwicht gevonden tussen kennis en ervaring in het coachen en begeleiden van mensen en de vaardigheden van de bushcraft – overleven in de natuur. Ik heb een nuchtere en praktische, maar ook diep spirituele verbinding, in het leven met de natuur. Kennis van natuurvolkeren, invloeden vanuit de antroposofie, Oosterse spirituele stromingen, Human Design, De reis van de held, het levenswiel en kracht- en totemdieren zijn onder andere inspiratie die mijn werk beïnvloeden.

Ik ga uit van al het eigenwijze dat je meeneemt, wat voor jou klopt natuurlijk aanvoelt.

Mijn ervaring

Ik heb jarenlang gewerkt met jongeren met hechtingsproblematiek, verslavingen en ontwikkelingsstoornissen vanuit diverse werkgevers. Moeilijk te motiveren jongeren, vastgezogen in hun games, rebellerend tegen alles om zich heen. Maar vooral jongeren die niet goed verstaan worden door de omgeving, die niet mee kunnen komen met deze snelle maatschappij. Het activeren van deze jongeren vraagt een confronterende, maar liefdevolle aanpak. Het verstevigen van hun zelfvertrouwen vraagt om een ontwapenende ingang naar binnen. Ze letterlijk meenemen naar buiten, uit hun comfortzone de natuur in werkt te gek. In de natuur kun je niet meer om jezelf heen, waardoor ze na een week meer verantwoordelijkheidsgevoel, meer draagkracht en zelfvertrouwen ervaren.

Kennismaking